image_pdfimage_print

Het Centrum Bijzondere Tandheelkunde (CBT) Zuid-Holland biedt tandheelkundige zorg aan mensen die meer ruimte nodig hebben bij de tandarts.

Meer ruimte kan bestaan uit meer tijd. Dan gaat het meestal om mensen met een verstandelijke beperking, maar ook om kinderen met AD(H)D, autisme en aanverwante stoornissen. Tijd en daarnaast begrip voor de beleving van de patiënt kunnen een betere communicatie geven, waardoor preventie en behandeling mogelijk is.

Volgens onderzoek heeft 60% van de volwassenen moeite met een behandeling of situatie bij de tandarts. Dat hoeft niet gelijk een probleem te zijn als de communicatie met uw eigen tandarts goed is. Maar als de benauwdheid toeslaat is behandeling alleen mogelijk als er eerst ruimte wordt gecreëerd voor een zo ontspannen mogelijke samenwerking.

In de ouderenzorg is dementie een zware last voor de verzorgers rondom de cliënt. Zo vraagt het ook van de tandarts speciale deskundigheid.

Voor mensen met een lichamelijke beperking is fysieke ruimte nodig in de tandartskamer. Door gebruik te maken van een vrijstaande patiëntenstoel, een tillift, vacuümmatras en een drempelloze ruimte voor rolstoelen is de praktijk voor iedereen toegankelijk.