image_pdfimage_print

Voor spoedgevallen op werkdagen zijn wij aangesloten bij de spoedgevallendienst van de regio Leiden. Kijk op www.leidsespoedtandarts.nl of  www.leidsetandartsenvereniging.nl voor de contactgegevens van de dienstdoende tandarts.

Voor spoedgevallen in de avonden, vrijdag na 12.00 uur en in het weekend kunt u contact opnemen met tandarts spoedpraktijk op telefoonnummer 0900 – 8602 of via www.tandartsspoedpraktijk.nl . Deze spoedpraktijk werkt alleen op afspraak.

 

Bij spoedgevallen volgen wij de volgende regels:

Regels spoedgevallendienst

Voor wie is de spoedgevallendienst bedoeld?

De spoeddienst is bedoeld voor mensen met klachten aan het gebit, die niet kunnen wachten tot een reguliere afspraak met de eigen tandarts. Bij spoedgevallen kunt u contact opnemen met de dienstdoende tandarts (zie bovenstaande contactgegevens). Deze geeft vervolgens na beoordeling van de klacht aan wanneer u terecht kunt voor tandheelkundige hulp.
Als u woonachtig bent in de regio Leiden en geen eigen tandarts heeft, als u toerist bent of (buitenlandse) student kunt u bij spoedgevallen ook een beroep doen op de dienstdoende tandarts.
In de weekenden en op feestdagen is er tenminste één keer per dag een spoedgevallenspreekuur. Op de telefoonbeantwoorder en/of website van de dienstdoende tandarts vindt u hierover meer informatie.

Betaling

Na afloop van de behandeling dient u rekening te houden met een directe, contante betaling. De nota kunt u, als u aanvullend verzekerd bent, bij uw zorgverzekeraar indienen. Verder verzoeken wij u altijd uw Burger Service Nummer (BSN), volledige adresgegevens en verzekeringsgegevens aan de tandarts te overhandigen.

Wanneer kan de dienstdoende tandarts gebeld worden?

Gebruikelijk is de dienstdoende tandarts te bezoeken in geval van een ongeval, waarbij een tand of kies betrokken is. 

 

Hoe dringend is de klacht? Klacht Actie
Spoedeisend Nabloeding
Uitgeslagen en/of gebroken tand of kies
Ongeval
Contact opnemen met spoeddienst

  • Plaats tand terug of bewaar onder de tong
Dringend, maar niet met spoed Zwelling aan de wang
Acute pijn aan tand/kies
Contact opnemen met tandarts

  • Weekend: contact opnemen met spoeddienst voor overleg
Niet dringend, wel hinderlijk Langere tijd pijn aan tand of kies
Uitgevallen (nood)kroon
Uitgevallen/losse vulling
Afgebroken vulling/kies
Eerst volgende werkdag contact opnemen met tandarts

  • Eventueel pijnstilling nemen