image_pdfimage_print

Wat is preventie

Preventie betekent voorkómen. Een goede mondhygiëne is de belangrijkste preventie in de tandheelkunde. Bij het CBT kijken we of kinderen, ouders en /of  zorgverleners hulp nodig hebben bij de gebitsverzorging. Zo proberen we te voorkomen dat er gaatjes ontstaan of tandvlees ontstoken raakt. Samen gaan we op weg naar een betere mondverzorging.

Hoe

Wij leren vaardigheden aan die u helpen het gebit bij iemand anders te poetsen. Ook leren wij u werken met hulpmiddelen zoals tandenstokers en pictogrammen. We kijken net zolang mee tot het helemaal goed gaat. Een belangrijk punt van aandacht is bewustwording door kennisoverdracht, bijvoorbeeld over de invloed van voeding op het gebit. Verder leren we zorgverleners meer over mondzorg in de vorm van klinische lessen en individuele begeleiding.

Wanneer

We starten met preventie als wij zien dat de mondzorg onvoldoende is. Ook als u als ouder of zorgverlener twijfelt over de mondgezondheid van uw kind of cliënt en hulp nodig heeft om deze te verbeteren bent u bij ons welkom.

Voor wie

Het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde biedt preventie aan mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met ASS (Autisme Spectrum Stoornissen). Ook hun ouders en verzorgers en zorgverleners in de geriatrie kunnen bij ons terecht. Tevens bieden wij lesprogramma’s voor beroepsonderwijs MBO Zorg en welzijn.

Waar

De preventie wordt aangeboden op onze locaties in Noordwijk en Monster. De preventie-assistente komt zo nodig ook thuis of op locatie van een geïnteresseerde zorginstelling of beroepsopleiding.

Meer weten?

Neem dan gerust contact op! Voor de contactgegevens:  klik hier.